3-Tekengebied 1 kopie-100.jpg

programma 2018

 
 

Locatie & programma:

 
plannetje.jpg
  • ➊   Vuurlandschappen

  • ➋   Klankschap

  • ➌   Openingsfeestjesfeest & Chemique Magique

  • ➍   Brugs Mandolinegezelschap

  • ➎   Feestsalon van De Zingende Kachel

  • ➏   Oyá | De betoverende tuin

  • ➐   tVAARTJE | De creatiefste tuin

 
 

programma:

 

➌ Openingsfeestjesfeest

Aan de kerk – 21.30 u

Op vrijdag- en zaterdagavond starten we het 20ste Lichtfeest met een spetterende ceremonie in het hart van Lissewege, aan de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk. We nodigen iedereen uit zijn sterretjesvuurwerk, dat we ter plaatse zullen verdelen, tegelijk aan te steken. Breng zeker je aansteker mee, volg de instructies van onze ceremoniemeester en maak deel uit van – met wat zin voor overdrijving – het grootste vuurwerk van Lissewege ooit!

 

➎ Feestsalon van De Zingende Kachel

Pastorietuin, Oude Pastoriestraat Muzikale act doorlopend korte voorstellingen

Een feestsalon rond een zingende kachel? Ook dat kan op het Lissewege Lichtfeest-Feestjesfeest!

 

Wandelend Feestjesfeest

Wandelende act – doorlopend

Onze feestexperts doen de ronde van Lissewege en starten overal feestjes allerhande op: van verjaardagsfeestje tot singalong, van kerstfeestje tot saaie party. U vraagt, wij feesten!

 

➊ Vuurlandschap

De Vuurmeesters
Langs het hele parcours, ingang kerk, parking achter de kerk en op het Lisseweegs Vaartje
– doorlopend

De Vuurmeesters bouwen betoverende opstellingen van vuurkunstwerken. Geen ordinaire assemblage van kaarsen, maar verwondering en emotie in de vorm van vuur. Op het Lisseweegs Vaartje drijven prachtig oplichtende lotussen, op de parking achter de kerk weerspiegelt het vuur zich in een oneindig landschap, terwijl de nauwe straatjes van het witte dorp en de ingang van de kerk verlicht zijn door tientallen mooie kandelaars en lantaarns.

 

➋ Klankschap

Jacob Reyvaertheem – Walram Romboudtstraat 17 – doorlopend

De platendraaiers van Klankschap weven een stemmig muzikaal tapijt onder de toren. Een mix van elektronica, ambient, neoklassiek en ander deugddoend oorsmeer.

➌ Chemique Magique

Aan de kerk – doorlopend

Het kerkplein van Lissewege wordt ondergedompeld in psychedelische analoge olieprojecties. De beelden worden live gecreëerd door het team van Chemique magique.

Neem hier je officiële Lichtfeest-selfie en deel hem op je sociale netwerk. #lissewegelichtfeest20.

 

➍ Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekerskerk | Brugs Mandolinegezelschap

Kerk doorlopend open voor bezoek
Concerten Brugs mandolinegezelschap:
21.45 tot 22.15 u en 22.30 tot 23.00 u

De indrukwekkende 13de-eeuwse bakstenen kerk werd in vroeggotische stijl opgetrokken. Het merkwaardige interieur telt een miraculeus Mariabeeld (1625) en een opvallende orgelkast, doksaal en preekstoel (1652). Een bezoek meer dan waard.

Geniet ondertussen van het Brugs mandolinegezelschap. Zij brengen originele composities voor mandoline, bewerkingen van (licht) klassieke muziek, Napolitaanse liederen, Griekse en traditionele werken.

 

➏ Oyá | De betoverende tuin

Weide B&B Lisdodde – ingang via Jakob Reyvaertstraat

Oyá is een paradijselijke, mythische plaats. Wanneer de duisternis haar intrede doet, lichten honderden verlichte rozen op.

 

De Kasteelfiets

De Vuurmeesters
Mobiele act – doorlopend

De Kasteelfiets is een wonderlijke creatie die de verbeelding prikkelt. Dit sprookje op wielen trekt door het dorp, begeleid door een gastvrije kasteelheer en een vurige jongedame.

 

➐ tVAARTJE | De creatiefste tuin

HandicapART vzw
Lisseweegs Vaartje 28

Achter de grote inrijpoort aan het Lisseweegs Vaartje schuilt het belevingscentrum tVaartje, de creatiefste tuin van Vlaanderen. Het reuzedomein baadt in een gezellige sfeer van kampvuren, minilichtjes en creatieve wonderkunstenaars. Tot middernacht exposeert een veertigtal kunstenaars in speciaal verlichte strandcabientjes. In de festivaltent kan je vanaf 21 uur meedansen op livemuziek: op vrijdag bluesy covers met Plugd-In en op zaterdag de rockcoverband 50Below.